Siste nyheter

Irsk / Roots / Country / Americana

The Blarney Mongers består av fire musikere med genuin kjærlighet til irsk

folkemusikk. Vi er opptatt av å formidle den tradisjonelle folkemusikken på sjangerens premisser, men likevel med vår egen vri.

Drivende rytmer, fortryllende vakre melodier og den ekte irske sounden. Tidløse reels, jigs, airs og hornpipes veves sammen med sjelfulle viser fylt med alt fra melankoli til svart humor.

Vi har et fleksibelt repertoar og kan spille både rene konsertarrangementer og på mer livlige tilstelninger.

The Blarney Mongers består av:

George Gary Gillespie: Gitar og hoved vokal.Vokalist og gitarist George Gary Gillespie har turnert Europa og Norge på kryss og tvers i over 30 år, bl.a. med bandet The Belfast lads. George Gary er født og oppvokst i Belfast i Nord-Irland. Med sin dialekt fra Belfast, og tradisjonelle irske gitarspill, gir han sangene det ekte irske uttrykket.

·       Hanne Kihlman-Evang: Irsk tverrfløyte, tinwhistle, sang

·       Erlend Gjerde: Fele, 5-strengs banjo, sang

·       Endre Gulbrandsen: Perkusjon

                                                                           Bestilles Her

 

Fra å være et lokalt bluegrass-fenomen på Ringerike har det ivrige seksmannsbandet fra Hønefoss blitt en happening langt utenfor hjembygda.
Siden oppstarten i 2010 har de gitt ut to album, sluppet fem singler og avholdt langt over 150 konserter.

Fra værharde Svalbard i nord til langt mer sommerlige temperaturer og festivaljobber i Nederland, Langesund og Risør, for å nevne noe, har publikum latt seg rive med og sjarmere av de seks herrene.

«Jeg pleier å si at (etter min erfaring gjør) banjo deg klokere, lykkelig og bedre rusta til å takle hverdag og fest. Ergo bør du gå og se Drolsum Stasjon. Det handler om livskvaliteten din. Det kan du sitere meg på!»
Mathias Hilmar Iversen, ILA Auto.

Høsten 2016 slapp de studioalbumet «Opptur», produsert av Arne Moslåtten og med Tor MagneHallibakken (Hellbillies, Ole Paus, Jonas Fjeld, Henning Kvitnes) bak spakene.
Singelen «Opptur», var B-listet på NRK P1 i 12 uker. Låta er strømmet mer enn 70 000 ganger, itillegg til A-listing på Ordentlig Radio, P5 Fosen, Radio Hallingdal, Radio Randsfjord og Radio Riks Oslo.
Stadig flere spisser ørene for Drolsum Stasjon – soundet, og ikke minst Drolsum Stasjon – begrepet.

At de synger og skriver på norsk, er ikke engang i Nederland nok til at publikum klarer å holde seg i ro når bandet setter i gang og holder det gående med lune historier og skråblikk mellom låtene.   SEES LIVE HER

                                                         Bestilles her . 

Les mer …

Om Rita Eriksen

Etter å ha gått til topps i NRKs Stjernekamp  høsten 2012 kan Rita nå smykke seg med tittelen “Norges Ultimate Entertainer”  Det er en tittel som har fått fart på konsertvirksomheten i år. Og det i et år hvor hun feirer 25 års-jubileum som artist!

Etter en solo-utgivelse i 1988, valgte Rita å heller inngå et samarbeid med sin bror Frank og søskenduoen ERIKSEN var  Ritas hovedprosjekt fra 1992 til 1998.  I de årene de ut fire sterke album; «Two Blue» (1992), «The Water is Wide» (1994), «Alt Vende Tebage» (1995) og «Blåmandag» (1998) og etablerte seg som noen av Norges mestselgende artister.   ERIKSEN fikk Spellemannprisen for «Two Blue» og ble nominert for «The Water Is Wide» og «Alt Vende Tebage». ERIKSEN blir spilt mye på norsk radio og spesielt deres versjon av den kjente Alf Prøysen melodien «Sønnavindvalsen» og den irske folketonen «The water is wide» gjorde ERIKSEN til allemannseie i Norge.

                                                            Bestilles Her                                                                         Foto - Ronnie Larsen 

Les mer …

Ekte vare! Det er det du får når Belfast Lads entrer scenen. Disse gutta har 13 års turnévirksomhet i Norge og over 1000 liveopptredener bak seg. De er nå etablert som et av de mest erfarne og mest etterspurte band innen Irsk folkrock.

 

Det er på livescenen Belfast Lads hører hjemme. Med høy intensitet og partyfaktor gir de alt hver eneste konsert og publikum får en uforglemmelig opplevelse.

 

Belfast Lads ble dannet i 2003 og har spilt konserter rundt om i hele Norges land. Bandet spiller et bredt utvalg av irsk musikk, fra gamle og kjente trad.’s til helt nye irske låter. Alt arrangert på særegent Belfast Lads’ vis. Gutta elsker å være på scenen og gir alt hver eneste konsert.

 

På vokal og gitar har bandet Gary Gillespie, født og oppvokst i Belfast i Nord Irland. Gary har reist rundt og split i over 30 år. Med hans dialekt fra Belfast, og tradisjonelle gitar, gir han sangene det ekte irske uttrykket. Robert Robertson spiller sekkepiper og fløyter med bandet. Han er 2 ganger blitt kåret som verdensmester på sekkepiper. Henrik Gustavsen (trommer og kor) og Arnt Gisnås (bass og kor) har begge spilt med en rekke band og artister. Ved spesielle anledninger deltar også Erlend Gjerde på fele og 5-strengs banjo. 

 

Belfast Lads er et unikt band som får fram den riktige stemningen og den virkelige sjelen i irsk folkemusikk. Når disse gutta drar i gang publikum, klarer få å sitte stille! Dette må simpelthen bare oppleves  

 

Belfast Lads spiller både som trio & kvartett

Kan høres live her.. Beklager ikke lyden er bra . 

                                                                           Bestilles Her 

Linda

Country / Pop  Artist. Den voksende suksessen til  Linda Lundqvist (LL) har blitt utformet av en musikalsk bakgrunn i Sverige og en voksende internasjonal fanskare, på div scener i Nashville. Musikken til LL blander en internasjonal atmosfære med påvirkning av dagens varme pop og country hits. Hennes karakteristiske vokal er sexy intime  og kraftfull

                                                                               When did hell freeze over

Les mer …

The Tramps ble etablert som en kvartett i mars 1994, med bakgrunn i en felles interesse for irskinspirert musikk, og blir i dag regnet som landets fremste folkrockband. Bandet har ved flere anledninger opptrådt på NRK-TV, P1, P2, P4, og gjort over 100 nærradiointervju. Flere av låtene har ligget, og ligger, på spillelistene til disse stasjonene. The Tramps har også opptrådt på arrangement med The Dubliners, Shane McGowen, Lou Reed, Van Morrison, Bob Dylan. Ogs en del kjente og ukjente band fra Irland.

Les mer …

Reidar Brendeland er en av norges beste og fineste låtskrivere. Landeplagene ”Plukka plommer i Hardanger” og ”For livets glade gutter går solen aldri ned” er bare to av mange hundre låter skrevet av Reidar Brendeland. Mange av disse sangene er blitt folkeeie. Reidar Brendeland skriver sanger om og for gutta på golvet, damene bak disken, snekkeren, bilmekanikeren og de som holder hjulene i gang. Vanlige folk som får samfunnsmaskineriet til å rusle å gå. Han er en talsmann for «de manuelle» Han skriver sanger som handler om den virkelige verden. Ofte med et skråblikk og humoristisk, ettertenksom vri. Du vil bli overrasket over hvor mange sanger du husker når du lytter til sanger skrevet av Reidar Brendeland. I 36 år har han vært frontfigur og sjef, med store bokstaver, i folk-rock bandet Vestlandsfanden

Når folk-rock bandet Vestlandsfanden kommer dundrende langs veien med følget sitt er det bare å låse dørene – eller hive seg med på moroa. Med sitt ekstremt smittende humør og svingende folk-rock risikerer du å havne ut på golvet og opp på bordet før du har fått sukk for deg. Musikere med lang fartstid og solid stayerevne leverer varene hver gang. Med Reidar Brendeland i front er dette et av Norges beste og mest underholdene folk-rock band. Med over 3000 spillejobber i bagasjen og 16 album utgivelser er bandet klar for sitt 36 spilleår. Det er enestående i norsk underholdningsbransje. Reidar Brendeland & Vestlandsfanden har vært sammenhengende på landeveien siden 1979 og brøytet vei for en rekke beslektede band. Vestlandsfanden er et fullblods 

 

  -Bestilles her-

PRESSESKRIV og omtale : STEFF NEVERS

”DETTE ER NOE AV DET BESTE JEG HAR HØRT”
Lød det fra telefonen da salgssjefen Harald Tømte fra Universal Music ringte Drammens nye countrystjerne Steff Nevers. ”ER DET VIRKELIG DU SOM SYNGER?”. ”Ja” svarte en nervøs stemme tilbake. Etter dette har Steff Nevers karriere bare vært en stor opptur. Han signerte platekontrakt med verdens største plateselskap Universal Music. Vant Drammens Tidenes artist konkurranse Scenekampen 08’. Til nå har Steff oppnådd det mange andre i hans sjanger bare kan drømme om og med Universal i ryggen er det duket av for spennende tider for countryrocker’n Steff Nevers.

Les mer …

1997…
En håndfull uflidde, slitne og kjærlighetssøkende menn sitter og raker glørne ut av det bålet som en gang brant, og het Rovers.
Pistoler, brennevin, folkemusikk, rock og kvinner, reiser seg som en fugl Fønix fra asken og formes til det som i dag er BELFAST MUSLIMS.

Les mer …

Sang og låtskriver Bill Booth er ifra den landlige staten Main i Usa, og tidlig på 80 tallet ble han tilbudt en turne i europa som da ville bringe han til Oslo. En rekke opptak og turne tilbud ble til slutt da en omplassering til Norge.

Les mer …

Britiskinspirert folkrock med trøkk og god stemning er det typiske i konsertopplevelsen og er blitt et varemerke for FolkPort der du kan oppleve alt fra raske trad- og danselåter til stemningsfulle ballader og instrumentaler.

Les mer …

Starta 16. mai 2001, som kvartett. Felemann Bjørn Tore kom inn utpå høsten, og vi tok navnet Killieburne Brae da vi satt og øvde inn nettopp den Dubliners-låta. De neste årene kom det noen besetnings endringer, og vi bytta navn noen ganger, til Fakin’ Irish og Paddy’s Pack, og så tilbake igjen. På en spillejobb i 2008 hoppa Audun opp på scenen med toraderen sin. Vi har aldri sett oss tilbake etter det. Sixpacken var komplett.

Vi ønsker å utforske den fantastiske musikkskatten som irsk trad er, med hyppige avstikkere til Skottland og en og annen over til USA, og å utvikle våre egne låter, og å presentere alt dette på en måte som bare et seksmannsband kan. Og så vil vi dele denne herligheten med flest mulige – på lokalet, på puben, på festivalen.

 Lørdag 8. mars sto Killieburne Brae på scenen foran 2000 jublende moinger og med hele Kringkastingsorkesteret i ryggen.

 

                                                                          Bestilles her-

The Boots Band gikk imot strømmen og spilte countryrock i en by som er blå til beinet.
 Etter 19 år på veien er bandet nå klare med sin fjerde utgivelse.

Denne gangen tar de steget fullt ut og synger på norsk. Tittelen på plata er Heddal, den blir gitt av plateselskapet Grammofon.

Sjekk ut albumet her

 

 Låtene:

Tekstene omhandler alle sjatteringer i et liv. Fra fødsel til grav, via fest og fartskontroller til økonomisk opplæring og hagebenker som dukker opp når snøen går.

Alle låtene er arrangert av bandet.

Noen av tekstene tar utgangspunkt i Heddal og områdene rundt, men The Boots Band er tro mot countryarven og har selvfølgelig fått plass til en og annen låt hvor kjærlighet er temaet. Vokalist Oddbjørn Holla har skrevet alle låtene, med musikalske bidrag fra Lars Endrerud (Påsån) og Lasse Hafreager (Ein sutt). Avdøde Kjell Sanni fra Notodden har vært til uvurderlig hjelp på tekster. 

Les mer …