Siste nyheter

Lucky Lips er et roots-orientert akustisk band, bestående av fire gutter og ei frøken. Med unntak av perkusjon og ukulele ligger bandets instrumentering tett opp mot tradisjonellt bluegrassband, dog trekker bandet inspirasjon fra flere andre musikalske sjangre hva låtskriving angår. 

 Lucky Lips

Lucky Lips er et roots-orientert akustisk band, bestående av fire gutter og ei frøken. Med unntak av perkusjon og ukulele ligger bandets instrumentering tett opp mot et tradisjonellt bluegrassband, dog trekker bandet inspirasjon fra flere andre musikalske sjangre hva låtskriving angår.

De fleste band utvikler musikken sin og soundet sitt over tid gjennom nitidig øving og konsertopptredener, og Lucky Lips er intet unntak. Bandets medlemmer er individuellt dyktige musikere og har gjennom en årrekke finslepet samspillet sitt, for å idag fremstå som et særdeles solid live-band.

I juni 2011 hadde Lucky Lips den store æren av å bli tildelt den prestisjetunge prisen “# 1 European Bluegrass Band 2011” på European World Of Bluegrass Festivalen i Nederland. Som det første norske bandet noensinne til å gjøre det, blant et overveldende antall talentfulle og virtuose band fra hele Europa (hvor av flere har hatt direkte innflytelse på LL), var dette en milepæl for bandet, samt en avgjørende faktor i bandets beslutning om å videreutvikle det enkle, rytmiske uttrykket som de hadde begynt å jobbe med kort tid i forkant av konkurransen.

Lucky Lips begynte høsten 2011 å arbeide med nytt materiale til sitt andre album. Bandet spilte inn mesteparten av låtene i løpet av to inspirerende opphold i Snaxville Recording Studio. Studioet ligger idyllisk plassert i Skaubygda, en times kjøretur fra Oslo, og den rolige atmosfæren ga bandet muligheten til å gjennomføre en komfortabel og avslappet innspillingsprosess i samarbeid med produsent Henrik Maarud. Mye av albumet er spilt inn på gamlemåten, det vil si live rett på tape via rør-preamper, og resultatet er et varmt og behagelig lydbilde. Den avsluttende mastringen ble utført av Reuben Cohen, og foregikk i det Grammy Award-vinnende Lurssen Mastering Studio i Hollywood.

Etter tidligere å ha utgitt ett album, en ep og en singel, ble Lucky Lips’ andre fulle album, “Mountain Dust”, lansert 15. mai 2012 på et fullsatt Parkteateret.

Sommeren 2012 turnerer bandet over hele landet. Blant flere profilerte opptredener vil Lucky Lips bla.a. headline EWOB festivalen i Nederland, samt spille på flere av de største Roots-festivalene i Norge, blant dem Vikedal Roots Festival, Breim Country Festival, Vinstra Country Festival og Risør Bluegrass Festival.

 lucky_lips_2.jpg

 

  -Bestilles her-