Siste nyheter

En aften med Jørn Hoel & Steinar Albrigtsen er som et musikalsk gullbryllup!

En kombinasjon av tostemt musikalsk kirkurgisk presisjon og en mimrestund for de som elsker akustisk musikk!

Barndomsvennene Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen har blitt et begrep hos det norske folk, hver for seg som soloartister, og noen ganger sammen i sin duo. 

Det startet hjemme i Tromsdalen, i 13-14-års alderen. Jeg skulle lære Steinar en ny låt jeg hadde laget, og ved en feiltagelse begynte plutselig Steinar å synge to-stemt. Vi syntes det var så kult, at vi begynte å gjøre dette enda mer. Tilslutt ble alle sangene slik, og vi var blitt en duo,humrer Jørn.

Vi elsket Crosby, Stills,Nash&Young, Simon&Garfunkel, og akustisk musikk som passet å spille på kassegitarer, for det var jo det vi hadde selv,forteller Steinar. Men dere har jo også bakgrunn fra mer rockete musikk også? .....Vi spilte Rhythm and Blues, amerikansk rock, country, blues og bluegrass. Da vi sammen ga ut albumet ” Get together” i 1997, reiste vi rundt med et fullt band, og det var kjempe tøft. Men vi har alltid vendt tilbake til det nakne akustiske lydbildet. Det er kanskje det som likevel ligger oss nærmest. Det er det utrykket vi vil rendyrke på denne kommende platen vi lanserer til høsten. Vi tar utgangspunkt i våre stemmer og to gitarer, så vil vi leke oss litt med andre instrumenter, uten at vi inviterer et helt band i studio. Et mer nakent musikalsk uttrykk er det vi ønsker, i retning av tidlig Simon & Garfunkel.

 

Det er fantastisk å ha en del låter som publikum liker og som de forbinder med deg. Sanger som løfter stemningen og skaper glede og en god stemning i konserten. Så kan de være med å synge eller bare sitte stille å nyte.

 Dere har begge opplevd en rekke ganger journalister som har skrevet etter konsertene deres, 

” intet sete var tørt”, hvordan opplevdes dette?
- Kjempe hyggelig. Det er jo fint for oss at det kommer publikum å hører på oss, og enda bedre at de liker det så godt at det fysisk kan merkes på dem, ler Albrigtsen.
- Men det er jo mest kvinner på konsertene deres?
- Det er jo egentlig veldig rart, for vi spiller jo skikkelig ”guttemusikk”, sier Jørn. Men det er fint at det kommer jenter og hører på, men vi er mest opptatt av det vi fremfører, og det passer for folk i alle aldersgrupper, også gutter.

Dere har i en årrekke reist rundt i Norge på kryss og tvers. Underholdt på alle steder det finnes hus og mennesker, fra kirker til kulturhus via brune puber og klubber. Er folk forskjellige rundt i Norge, og er det enkelte steder det er artigere å spille?
- Folk går rundt å drasser på de samme problemene om det er på Lindesnes eller om det er i Hammerfest. Man sliter i hverdagen med mye av de samme problemene, og man er lykkelig også på de samme primissene, stort sett. Det er klart at det er små nyanser av forskjeller fra sted til sted, men det er stort sett kjempe hyggelig å spille overalt i Norge., forteller Steinar.

- Publikummet har mye å si når de sitter i en konsertsal, fortsetter Jørn. Det er, på mange måter, de som avgjør om kvelden skal bli vellykket. Uten kanskje å vite det, eller å tenke over det, så sitter publikum med jokeren i ermet. Når de ønsker det, så er de med å løfter oss til nye høyder, ved å gi oss respons og stemning fra salen. Det er de gangene det blir magisk og spesielt artig for oss å spille. Da glemmer man hvor man er, sier Jørn ettertenksomt.

Hvordan klarer man å finne inspirasjon og motivasjon etter så mange år på veien?
Jeg tror det går i bølger. I perioder er man lei jobben sin, og man merker motgang. Andre ganger så kan man velte seg i spilleglede og pågangsmot, og da er denne type jobb ekstra artig å kjenne disse følelsene komme ut av deg. Fordi man opplever umiddelbar respons i form av publikum. Det gjør jo ikke en baker eller en rørlegger. Samtidig er det godt å ha musikken når man trenger trøst, eller når man kjenner gleden boble over i seg, smiler Steinar.

Dere har kjent hverandre siden 6-7 års alderen. Og har spilt sammen i alle disse åra, er dere ikke lei av hverandre?
- Vi er blitt som et gammelt ektepar. Vi har aldri kranglet. Vi ler av de samme tingene. Og vi kjenner hverandre så godt at noen ganger så trenger vi ikke å snakke til hverandre, vi vet hva den andre tenker på, avslutter de samstemt.

Diskografi:

Hoel&Albrigtsen - Get together – 1997 (warner music)

Jørn Hoel - Ubarbert – Polydor 1982
Varme ut av is – Polydor 1987
Det ingen andre får – Polydor 1988
Love will make you do things that you know is wrong – Decca 1989
Kjærlighetens teater – Polydor 1991
Leapin’ Lizards – Parlaphone/EMI 1993
Jørn Hoel’s beste “Æ så mæ tilbake” – Polydor 1994
Soulsville - Warner Music 1995
En blå løk – Warner music 2000
Jørn Hoel’s Heteste – Warner music 2006
På grunn av dæ – Playground 2007

Steinar Albrigtsen - Alone too long – Norsk plateproduksjon/BMG 1990
Bound to wander - Norsk plateproduksjon/BMG 1992
Big storm comin’ (med Tom Pacheco) - Norsk plateproduksjon/BMG 1993
The trobadour - Norsk plateproduksjon/BMG 1994
Life is good - Norsk plateproduksjon/BMG 1996
Now and then – Norsk Plateproduksjon/BMG 1998
Nobodies (med Tom Pacheco) – Norske Gram 2000
Stripped – Norske Gram 2001
Bop`N Roll – Gramofon/Bare Bra Musikk 2006
Moment of Peace – Sony Music/MBMG 2007

Ny plate Jørn Hoel & Steinar Albrigtsen 2009

-Bestilles her-