Siste nyheter

 * Begynte å spille piano og hadde sin første offentlige opptreden som femåring i Gøteborg konserthus.

 * Ble opptatt i Nrks jentekor i 1968 under ledelse av Marie Foss og deltok i mange større TV produksjoner med koret, også som solist. (bla hovedrollen i "Lille Idas blomster").

* Var med å vinne "The Silver Rose Bowl" (som betyr beste kor, uansett klasse) i den verdensomspennende korkonkurransen "Let the people sing" med Nrks Studiokor i 1972.

* Som 14 åring ble hun oppdaget i Tv programmet Hylands hørna i 1972, da hun spilte klassisk piano. Ble "Ungdommens pianomester" samme år. Var elev av Stanislav Knor og Synnøve Løchen.

* Har mellomfag musikkvitenskap fra UiO og er faglærerutdannet på klaver fra Barrat Due.

* Har siden 16 års alder livnæret seg som artist, musiker og låtskriver.

Anita_Skorgan.jpg

* Har representert Norge i MGP to ganger som soloartist. Hun var første kvinnelige artist med egenskrevet låt i MGP da hun stilte med "Oliver" i 1979.

Var også med to ganger som artist og låtskriver sammen med Jahn Teigen på "Do re mi" og "Adieu".

* Har hatt teatrale oppgaver, som rollen Mimi i rockversjonen av La Boheme på kammeroperaen i Wien og senere på Den Norske Operaen - og bla rollen som Snøhvit for Riksteateret.

* Har arrangert, produsert og arrangert musikk også for andre artister, bla Karoline Kruger , Nissa Nyberget og Jahn Teigen

* Størst kommersiell suksess sammen med Jahn Teigen i 1984 da de solgte 120 000 av duo cden "Cheek to cheek".

* Har en verksliste hos TONO på ca 150 sanger.

Har gitt ut ca 15 cd utgivelser gjennom årene, med i hovedsak eget materiale.

Vært nominert til Spellmannsprisen 5 ganger. Fikk den i 1979.

* De siste 24 årene har Anita vært med å prege julekonserter i større kirker rundt i Norge. Her har det gjennom årenes løp deltatt mange forskjellige artister og musikere.

* I 2010 hadde Anita julekonserten "I julens lys" sammen med Stephen Brandt Hansen for 11 utsolgte hus på hovedscenen på Trøndelag teater og tre konserter i Jacobskirken i Oslo.

* Kom ut med CD´n "På gyllen grunn"   høsten 2011 for KKV med folketoner og nyskrevne tekster av Erik Hillestad, inspirert av og innspilt i Emmanuel Vigelands mausoleum sammen med Rolf Lislevann,lutt, Eivind Aarseth gitarer, Helge Nordbakken percussion og Arve Henriksen på trompet.

 * Har holdt konserter i domkirken i Oslo og Kristiansand med "På gyllen grunn" repertoaret.   

* I England ble det høsten 2011 også gitt ut en ny spesialutgave av Anitas "Julenatt" plate, som har tittelen "Adventus, new edition" - Her er det bla. 7 egne sanger med Kari Ivelands nyskrevne, engelske tekster, "Peace", "Here", "Kyrie", "Come with me", "The loved one", The miracle in me" og "Is it true".

 * Dvd og CD fra konserten "Jahn Teigen fra Tønsberg" der Skorgan er gjesteartist ble gitt ut i 2012. Hadde 96 utsolgte forestillinger 

* Er fast gjesteprogramleder i Nitimens torsdags sendinger .

* Var med i TV 2´s nye runde med "Hver gang vi møtes" i 2013. De øvrige deltagerne var Ole Paus, Morten Abel, Lene Marlin, Kurt Nilsen, Magnus Grønneberg og Marion Ravn.Cdn  har til nå solgt over 100.000.

* Var i vår med på Konsertturne med Ole Paus og Trondheimsolistene.

* Kommer ut med ny CD med helt nytt materiale på norsk. Utgivelse på Kirkelig Kulturverksted i begynnelsen av september. Alle tekster signert Terje Nordby. All musikk av Anita Skorgan, med unntak av tre sanger, som er skrevet av Jon Willy Rydningen, Lars Kilevold og Leonard Cohen.

 -Bestilles her-