Siste nyheter

Eldar  hver Gang vi møtes 2017

Eldar Vågan er mest kjent som låtskriver og gitarist i Vazelina Bilopphøggers. Vågan har vært gitarist i Vazelina siden starten i 1979. Bandet har gitt ut 17 soloalbum og solgt flere 100 000 plater og hatt en rekke hits.

Vågan har også gitt ut to tre soloplater, Trøbbel (1982), En herre med bart (1985), Leva Livet (som Eldar i en Elvis film) (2012).

Med «Je har itte bruk for giftering» som den kanskje mest kjente. Eldar Vågan er humørsprederen i Vazelina og på scenen. Så en kveld med Eldar kan du nok forvente gode historier, Vazelina låter, eget materielle og kanskje noen overraskelser….

                                                                        Bestilles Her

Om Eldar Vågan:

I følge Aftenposten/A-magasinet er Eldar Vågan «Norges cool’este…» – det som står i Aftenposten er sant…

Dagbladet har «toppet» med å erklære meg «Gud» i forbindelse plate anmeldelse…

I forbindelse Sandbeck-prisen 2015:

Eldar Vågan er født på Kapp i Østre Toten kommune i Oppland i 1960. Selv om han nå har bodd mange år i Bærum, er det ingen tvil om at sjela hans aldri forlater Kapp og Toten-miljøet. Eldar Vågan er en svært allsidig kunstner; musiker, komponist, tekstforfatter, tegner og jøgler/skuespiller. Han er kanskje best kjent som fremragende gitarist, først i Baiage og fra 1980 som en hjørnestein i Vazelina Bilopphøggers, en gruppe som kan sies å ha opp til flere hjørnesteiner…. Men hans bidrag i denne sammenhengen er mer enn som så. Han er nemlig låtskriveren. Tekst og musikk er helhetlig i hans verk, hvis han da ikke bruker kjente slagere, gjerne Elvis-låter, og løfter dem inn i eget miljø. Tekstene hans utgjør et eget univers med et rikt billedgalleri farget av Toten-miljøet og de har absolutt litterære kvaliteter.

3 solo album

16 album m. Vazelina Bilopphøggers

Div. TV-program, – serier som Brødrene Dahl og Atlantis, Hjulkalender, Karl og Co.

Voice Over/lydproduksjon filmer og TV-serier, som Rock-A-Doodle, Me And My Monsters, Ekkel og Lekker, Blekkulf, Cars, Knudsen og Ludviksen.

Eldar har illustrert flere bøker for bl.a. Samlaget, Ascheaugs Forlag.

Kunstutstilling med egne bilder, Telemarksgalleriet, Prøysenhuset, Fossehuset

Priser:

Kaspar-prisen (Gjøvik), Kulturprisen (Ø. Toten), Rolf Gamleng Prisen (TONO), Jens Book Jensen-prisen, Spellemannsprisen, Medmenneske-prisen (Røde Kors), Vidar Sandbecks Ærespris