Siste nyheter

 

Claudia Scott- «Follow the Lines»

 

Claudia Scott har lenge vært ansett som en av Norges fremste sangere/ låtskrivere innenfor utrykket som i dag best betegnes som Americana, countryinfluert musikk som også har tatt opp i seg elementer fra bluegrass, gospel, soul og rock.  Engelskfødte Scott vokste opp i Bergen med en far som var pioner innen countryfeltet i Norge og debuterte som 11 åring med en oppsiktsvekkende tolkning av «Jackson» på en av farens plater. 

               
 «Follow the Lines» er Claudias femte soloalbum og det har gått åtte år siden det forrige, «John Clare´s Dream», kom ut.Albumet er spilt inn i Velvet Recording Studios i Spydeberg og det er produsert av Claudia og produsent, studiotekniker (og musiker) Lars Voldsdal. Med «Follow the Lines» krever Claudia med eleganse og autoritet  tilbake sin rettmessige plass  som førstekvinne i dette stadig tettere feltet av moderne, norsk musikk. Tittelkuttet på albumet, som er ute som singel, er en galopperende groovy, og samtidig svært fengende, rocker der Claudias egne gitarlinjer følges av ytterligere tre gitarister; El Cueros Øyvind Blomstrøm og Jørn Raknes, samt produsent Voldsdal på markant tremologitar. Resultatet signaliserer med all tydelighet at «Follow the Lines» bringer Claudia tilbake til kombinasjonen av melodiøsitet og kraft som gjorde solodebuten, «Flowers & Thorns», og hitsingelen «Heard you on my radio» så oppsiktsvekkende i 1992.

Faktum er at dette nye albumet godt kan beskrives med de samme ordene, blomster og torner. Et aspekt som er vesentlig å merke seg om utviklingen som har skjedd i norsk musikkliv i de to tiårene som har gått siden Claudias solodebut, er at norsk musikkproduksjon ikke lenger trenger å bekymre seg om den lett patroniserende etiketten «Bra til å være norsk». Nå er det problemfritt å si at dette er bra fordi det er norsk. Nivået på norske musikere, opptaksfasiliteter og produsenter har gjort et kvantesprang og «Follow the Lines» vil kunne brukes som svært valid bevis i en slik ny fremstilling. Voldsdal, som har mange år bak seg som konsertlydmann for blant andre Madrugada, strekker opp et storslått lerret på sangen «The Devil´s House», der Claudia synger duett med nettopp Sivert Høyem. Stemmene deres svever over det musikalske landskapet, med Claudia (barriton gitar),  mesterlig turnert av musikere som Erland Dahlen (trommer), Jørun Bøgeberg (slide bass), Blomstrøm (gitar), Eldar von Essen (moog) og Lise Voldsdal (violin og bass-pedal).

Claudia Scott har vokst opp i en familie der alle reist. I årene som har gått siden utgivelsen av «Flowers & Thorns» har Claudia blant annet tilbrakt mange år i Music City, USA; Nashville. Der har hun hatt eksepsjonell anledning til å utvikle og foredle sin egen låtskriving i miljøer som mange vil si er verdens mest krevende. Noen av sangene som er å finne på «Follow the Lines» er således skrevet sammen med mestere i faget som Kevin Welch, Kieran Kane og David Olney. Det er verdt å merke seg at sistnevnte var en av favorittlåtskriverne til Townes van Zandt. I Nashville beveget Claudia i kretsen rundt den legendariske sanger/ låtskriver-scenen på spillestedet Bluebird Café, en av de sentrale innspillingsstedene i den suksessfulle TV-serien  som ganske enkelt heter «Nashville». Claudia har stått på scenen på Grand Ole Opry og hun har snakket med Emmylou Harris om Gram Parsons backstage på samme sted!  I 2008 var Claudia medlem av musikkollektivet Song Island Revue, der sangøya var danske Samsø, og de andre frontfigurene var amerikanske Welch, norske Henning Kvitnes, danske Poul Krebs og amerikanske Louis Meyers. (Meyers var en av de fire grunnleggerne av verdens viktigste musikkseminar, South by South West). Sammen ga de ut albumet «Home».

«Tiny Words» her er skrevet sammen med Krebs. Claudia har de siste tre årene spilt i Krebs band og har således tilbrakt mer tid på danske scener enn på norske. Det har Claudia planer om å gjøre noe med.
Hun vil ut over våren innfinne seg på norske konsertscener med musikere som Dahlen, Bøgeberg og Olav Torgeir Kopsland i bandet. På albumet bidrar også følgende musikere; Nikolai Hængsle Eilerten (Bigbang), Christer Knutsen, Børre Flyen og Didrik Lund. 


-Bestilles her-