Funhouse

Funhouse Speller Müller! Turne September og Oktober 2023!

Nå skal det legendariske Marius Müller-bandet Funhouse hedre sin gode venn og gitarlegende med turne, og en ny besetning som best kan kaller en supergruppe. Totto Hansen, velkjent musiker fra Fredrikstad, er et av originalmedlemmene som er med, og primus motor for å få Funhouse på veien igjen.

Det er ikke lett å fylle tøfla etter Marius, så nå har vi utvidet fra tre til seks musikere! smiler Totto.

Gå ikke glipp av dette fantastiske bandet som ble mottatt som gamle helter av publikum etter sine konserter i 2022. Publikum var med fra første tone og sang for full hals! Det var stormende jubel og glede hele veien!

Trommeslager Totto Hansen og Pål Reinertsen på bass er de to originale Funhouse’rne. De sto sist på scenen sammen i et fullstappet Rockefeller i Oslo med en hyllestutgave av Funhouse på konserten tilegnet Müller 20. august 2018. Totto har jo ellers spilt med en nærmest endeløs rekke band, som f.eks. Locomotives, Ole Paus, The Act, Jan Eggum , Ike Turner, mens Pål kanskje er mest kjent fra Jonas Fjeld Band, i tillegg til Funhouse.

Og det nye konsertbandet, som under fanen «Funhouse speller Müller» skal på turne landet rundt, er, i tillegg til Totto og Pål Reinertsen, et helt superlag:

Per Hillestad (bl.a. Lava, a-ha og en uendelig lang rekke studiospillinger), spilte også trommer på en rekke Funhousekonserter – bl.a. hyllestkonserten, samt platene Maximum, Det norske huset OG Plugged 2, og regnes som en av Norges desiderte toppmusikere.

Tommy Kristiansen (bl.a. Kurt Nilsen, Alan Walker, Fay Wildhagen, Sigrid og div TV-kanaler) er den nye gitardemonen som har tatt den STORE utfordringen!

Odd Einar Nordheim (The Voice, Stjernekamp, Spellemann-nominert), en sangernes sanger, kalt Norges best bevarte hemmelighet. Bernhoft skal ha sagt det er et av livets store mysterier at Odd Einar ikke allerede er blant de største.

Kristian Wentzel (Ninjabeat, Crest of Darkness, D’Sound, og ja, fra den Wentzel-familien), har en bachelor i «utøvende, rytmisk tangent», noe som betyr at han spiller det meste av tangentinstrumenter.

Når Funhouse skal spille Müller, da blir det gamle og nye versjoner av Müller-klassikere som Carmen, Den du veit, Engel, og coverlåter som Oh Well og Little Wing. Samtidig er noe av ambisjon også å få vist frem låter fra Funhouse og Müller som kanskje ikke er like kjente, men som også fortjener en plass på alle Müller-spillelister.

VG ga Funhouse terningkast 6 for en konsert i 1991, og skrev: «Der står det en svær kar med sjela si i handa. Gitaren». Og det er denne sjela til Müller Funhouse har hatt med seg hele veien. Fra den spede starten på slutten av 80-tallet, og gjennom plater som Maximum, Big, Plugged! og Det norske huset, helt frem til Müller døde 14. mars 1999.

Allerede året etter ble den første minnekonserten arrangert, på Rockefeller i Oslo med bl.a. Prima Vera, Monroes, Hilde Heltberg, Jonas Fjeld og Lava på plakaten. Samtidig ble samlealbumet «Marius Müller» utgitt, og solgte mer enn Müller noensinne hadde solgt tidligere. Megahit’en Den du veit, fra 1981, vokste til å bli den største vorspiel/nachspiel/afterski-slageren av dem alle.

Og Müllers popularitet viste seg å være mer slitesterk enn ventet. Da han skulle fylt 60 år, 20. august 2018, arrangerte venner konserten «Den du veit – Marius Müller 60», igjen på Rockefeller. Den var utsolgt lenge før sommeren, og med bl.a. Funhouse, Lava, Knut Reiersrud, Vidar Busk, Frode Alnæs, Torstein Flakne, Hedvig Mollestad og Trine Rein på plakaten kokte det i salen. Og det var ikke bare 60 åringer som fikk fot, også nye generasjoner har oppdaget Marius Müller og Funhouse.

Så når supergruppa Funhouse nå skal spille Müller land og strand rundt, kommer det til å rumle kraftig på norske festivaler…!