Henning Ruud

«sanger om savn & sånn» er Henning Ruud’s debutalbum på norsk. Et album som spenner seg fra det såre, akustiske og stillferdige til det mer røffe og elektriske. Musikalsk ligger dette i landskapet melodiøs, melankolsk pop/rock. Tekstene er nære og ekte og handler om livet, kjærligheten, ensomheten og om savn og sånn.

Innspillingen av albumet er gjort i Toproom Studio på Grindvold med Børge Finstad og Matias Aaveren som Produsenter/teknikere. Medvirkende musikere på albumet er Henning Ruud (vokal, gitar), Tor Raymond Petterson (gitarer), Kristoffer Krokeide (bass), Tom Arne Fossheim ( trommer) og Edvard Helvig (tangenter).

Henning Ruud har holdt på med musikk i over 25 år som låtskriver, gitarist og vokalist og har flere band, prosjekter og utgivelser bak seg. Men «sanger om savn & sånn» er hans første soloalbum og første gang han synger på norsk. Han har utallige konserter bak seg over store deler av Norge. Fra små, intime akustiske konserter alene til større festivalscener med fullt band.