Johanna Demker

Ute med nytt album!

Etter 6 album, en pause fra solokarrieren og en karriere bak seg som låtskriver i Europa, er Johanna aktuell med et nytt album som hun kaller sitt comeback, statement og frampek. “Unfolded Wings” kom ut 14.april 23

Dette er platen som hun alltid har hatt lyst til å lage, forteller Johanna. Mens tidligere utgivelser har vært et postkort fra samtiden, er dette albumet ment som et monument over hennes karriere som låtskriver hittil.

Albumet inneholder 9 låter av forskjellig karakter, som sammen lager et helstøpt album som samler bredden i Johannas forskjellige uttrykk. Albumet er et statement, et comeback og en introduksjon på samme tid, og viser hvordan hun har modnet som låtskriver over tid. Sist Johanna gav ut et album på engelsk i eget navn var i 2011 (Madness) og siden da har hun skrevet musikk på morsmålet svensk og jobbet med Americana-duoen Trudy & Dave, sammen med Alf Bretteville.
Johanna har alltid sagt at hun ikke er opptatt av genre, men av god musikk. Når det er sagt plassereshun oftest i country-americana-genren, da utgangspunktet for influensene kommer fra et amerikansk rotuttrykk.

Bio

Johanna Demker er opprinnelig fra Uppsala Sverige, men har bodd hele sitt voksne liv i Norge. Her ble hun tidlig en del av Oslo ́s Roots-scene på 90-tallet og har siden da skrevet sanger innen americana-country-rock-pop-blues-singer/songwriter-generen, for andres og egne innspillinger. Sjanger, er med andre ord noe hun ikke er spesielt opptatt av, for “god” musikk kommer i mange farger. Melodiføring, tekster og arrangement er Johanna derimot mer enn middels opptatt av, og det er denne skapende delen av prosessen hun setter aller størst pris på. Variasjon, fordi ingen dager er like. Stemninger kommer og går, men stemmen til Johanna er alltid varm og klar.
Som flere andre artister har Johanna brukt pandemi-tiden til å skrive. Dette har resultert i innspillingen av det nye albumet «UnfoldedWings». Tre singler er allerede utgitt fra platen; Days er en herlig, drivende country-låt om alle disse dagene som kommer og går, All or Nothing er en mørkere, americana-låt, som tatt ut av en Hbo-krim, med Nils Petter Molvær på trompet. Unfolded Wings, utgitt 27. Januar er en tidløs countryballade med et vakkert ullteppe av et akkompangement, mens siste singel før albumslipp er den glade county train-beat låten Gracie Mae som lukter vår og optimisme.

Live

Live, er uttrykket røffere enn på plate, og kan beskrives som et knallsterkt country-rock/Americanaband. Variasjon er viktig også på scenen, og publikum får servert egenkomponerte låter som inkluderer alt fra rocka, mørke låter om verdens tilstand, til lettere, feel-good americanalåter og såre ballader.
Johanna spiller både som fullt band, som duo og alene.
Bandet 2023
Gitar: Marius Lien
Piano, Orgel, Lap-steel: Auver Gaaren
Bass: Kim André Tønnesen
Trommer: Martin Utby

Hør mer av Johanna her: Johanna Demker
www.johannademker.com