Paal Flaata

Paal Flaata er kjent for sin usedvanlig følsomme & vakre stemme og storslagne vokalprestasjonerI 10 år frontet Paal Flaata bandet Midnight Choir, og i kraft av sin stemmeprakt satte han gruppa på det europeiske kartet. I disse årene rakk Midnight Choir å gi ut fem plater + et samlealbum, og kritikerne kastet stort sett ikke annet enn femmere og seksere.

Etterspørselen etter Paal som soloartist har vært stor siden platedebuten med Midnight Choir for mer enn 10 år siden, og i 2002 kom hans første soloplate «In Demand». Det bør ikke være noen overraskelse for folk med en del kjennskap til Paals karriere fra tidlig nittitall og frem til i dag, at han har sans for musikken som sprang ut fra de amerikanske sørstatene på seksti-syttitallet. Derfor er flere av de mest betydningsfulle låtskriverne fra denne epoken representert på «In Demand» (bl.a. Micky Newbury, Townes van Zandt og Tony Joe White). Resultatet ble strålende! Paals evne til å tolke andres låter koblet med hans unike vokalinnsats gjør at dette prosjektet

Paal Flaata ” Wait By The Fire” Songs Of Chip Taylor hadde Release 16. November 2012 – Og nominert Til Spellemannsprisen 2012   Kritikerne trillet til 5’ere og 6’ere på terningen.

”Wait by the Fire” er Paal Flaatas femte soloalbum, en plate som inneholder ti sanger skevet av den amerikanske sangeren/ låtskriveren/ gambleren Chip Taylor. Paal Flaata er sangeren med stor S. Med en stemme som kan gjøre gull av gråstein. Dette er vokalisten som løftet musikken til Midnight Choir til nivået som ble betegnet som widscreen rock, og som i tjue år har vært en vesentlig del av det som oppfattes som den påfallende sterke, norske sangervirkleligheten, med Morten Harket, Sivert Høyem, Thomas Dybdahl, Susanne Sundfør, Pal Angelskår og Ane Brun som andre distinkte stemmer. Paal Flaata er sangtolkeren som gjennom sin karriere har tatt for seg sanger av mange av de aller beste låtskriverne og gitt dem en runde sølvpuss som virkelig har fått dem til å skinne.

Det innebærer også at Pål sin faste pianist Gøran Grini med «Wait by the Fire» tar steget fram som en betydelig produsent og arrangør.