Stråmenn

Stråmenn er kameratgjengen som tok backingbandet til et nytt nivå i norsk størrelse. Grunnlaget ble lagt på sommerturnéer med Idol, Gylne Tider og Norske Talenter i årene 2005-2008 og det satte bandet på kartet som et sterkt backingband og samtidig et orkester med identitet. Det er nettopp identiteten og grundigheten som kjennetegner Stråmenn som i disse dager er aktuelle med TV-serien ”Hver gang vi møtes” på TV2, hvor artister som (Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Anne Grete Preus, Vinni, Bertine Zetlitz, Elvira Nikolaisen, Øystein Dolmen), Ole Paus, Morten Abel, Anita Skorgan Marion Ravn, Magnus Grønneberg, Kurt Nilsen og lene Malin, tolker hverandres låter. Stråmenn skapte begeistring blant artistene i pre-produksjonen og på innspillingen med sin utstrakte kreativitet, musikalitet, og tilstedeværelse på de totalt 50 sangene som ble spilt inn.

Stråmenn har flere jern i ilden. De er bandet til en jentekvartett, hvor Marion Ravn, Lise Karlsnes, Bertine Zetlitz og Venke Knutson sammen utgjør en sterk musikalsk kraft sammen gjennom et forrykende show.
Stråmenn er også en sterk integrert del av artistpakken som sammen var med på en av TV2 sine sommerturnéer. Her møter du Katrina and the Waves, Cutting Crew, Øyvind ”Elg” Elgenes, Knut Erik Østgård fra Return, Tommy Ekmann og Christer Sandelin i svenske Style og mange andre 80-tallslåter alle har et forhold til. Stråmenn backer alle og sammen utgjør dette en konstellasjon som lager stemming uten sidestykke på arrangementene de deltar på.

Stråmenn har bred erfaring som band med både norske og internasjonale artister, og trives veldig godt med slike oppgaver. Noen av disse er Madcon, Marit Larsen, Thomas og Harald, Jahn Teigen, Helene Bøksle, Spandau Ballet, Hanne Boel, Espen Lind, Bye & Rønning, Trang Fødsel, Kurt Nilsen, Aslak Haugen, Dag Ingebrigtsen og Bjarne Brøndbo for å nevne noen. I tillegg har Stråmenn sine musikere alle erfaring og faste engasjement med store deler av artist Norge.

Sist men ikke minst spiller bandet gjerne alene med egen vokalist i spissen og da med et sterkt folkelig repertoar og innlevelse. For bandet er det viktig å beholde nerven og følelsen i låtene og ergo spille på gjenkjennelsesfaktoren hos publikum. Bland inn en god porsjon spilleglede og engasjement, og Stråmenn lover deg musikkopplevelser som skaper god stemming hos flere generasjoner..

Stråmenn jobber tett med de største agentfirmaene i landet. Oppdragsgiverne varierer fra store selskaper til mindre bedrifter og organisasjoner. Uansett behov, plassering og mål har Stråmenn erfaringen for å sikre underholdningen, både i Norge og utenlands.
Stråmenn produserer også egen musikk til eget og andres bruk. Ergo kan sanger, vignetter og andre musikalske behov skreddersys til oppdragsgiver.
Stråmenn sin brede musikalske erfaring gjør dem i stand til å skape ulike musikalske uttrykk på et høyt nivå.

Truls Hval – El-gitar, ak-gitar, dobro, mandolin, kor
Daniel Hovik – Keyboards, programmering, trekkspill, kor
Stian Joneid – Lead vokal/kor, ak-gitar, perkusjon
Eirik Are Andersen – El-bass/kontrabass, kor
Olav Torgeir Kopsland – El-gitar, ak-gitar, pedal steel, kor
Ole-Jakob Larsen – Trommer/perkusjon, kor