Stuss`Lige Karer

Stuss’lige Karer fra Toten 

Nærmere Vazelina Bilopphøggers kjem du itte.

Vazelina Bilopphøggers har spilt sin siste konsert, men fortvil ikke!

Fra Gjøvik og Toten kommer landets kanskje beste Vazelina-hyllestband, som sørger for å føre arven etter høggerne videre på en autentisk måte. Gutta i bandet er en gjeng rutinerte og dyktige musikere og artister som har fulgt Vazelina gjennom hele livet.

Vokalist og frontfigur Bent Ture Tomtum har til og med vokst opp som nabo og i buksebeina til Viggo Sandvik. Det er ingen dårlig ballast og utdanning i denne sammenhengen! «Stuss’lige Karer» presenterer Vazelina slik det skal være; med svart dress og hatt, den sedvanlige humoren og glimtet i øyet. Ikke minst så blir alt servert på ekte Toten-dialekt!  «

Frode Hermanrud i Oppland Arbeiderblad skrev etter bandets kickoff-konserter:

«Så hvordan låter Vazelina Bilopphøggers-slagerne i arbeidshanskene til Stuss’lige karer? Kompakte som Aagot Stang og svette og arbeidsomme som a Borghild, er én oppsummering. Som et Vazelina-hyllestband som både er breiale og ydmyke i tilnærmingen av de klassiske låtene, en annen. Men det sier seg selv, at med to gitarister, en rytmeseksjon som låter som de er festet sammen med superlim, en pianist i særklasse og med en vokalist som både har dialekta og ikke minst stemmen til å bære låtene, er dette bandet mat for de som er ute etter en tett på Vazelina-opplevelse.

Artig også at replikkvekslingen mellom vokalist Bent Ture Tomtum og gitarist Morten Ringstad var av det særdeles snertne og muntre slaget, noe som igjen førte tankene over til de legendariske ord-pingpongene mellom Viggo Sandvik og Eldar Vågan.»

Viggo Sandvik uttalte etter å ha overvært de samme konsertene:

«Dette fungerte veldig bra! Publikums reaksjoner taler for seg! Det verbale var fullt på høyde med originalene, og vel så det. Kona trodde jeg hadde gjort comeback når hun hørte Bent Ture synge! Når noen først skal gjøre en Vazelina-hyllest, må vel dette være så tett på originalen det lar seg gjøre.»

Eldar Vågan uttalte etter å ha overvært og bidratt på kickoff-konsertene:

«Det er jo artig detta, da! Absolutt i min og Vazelinas ånd! Bent Ture er jo Vazelina-familie, og har vøksi opp mæ’n Viggo og øss kara i Vazelina!  Hæn kliner jo tæl no skikkelig som frontfigur og vokalist!»

Med «Stuss’lige Karer» på scena blir det garantert høy allsangfaktor, hit-parade og topp stemning når Vazelina-slagerne igjen runger ut over høyttalerne

Stuss’lige Karer» består foruten nevnte Bent Ture Tomtum (vokal) av Morten Ringstad (gitar), Martin Haugen (gitar), Vidar Sundbakken (piano), Tom Arne Olsen (bass) og Runar Myhrer (trommer).